Лечебните растения

Arzneipfalnzenanbau

Повечето лечебни растения, които използваме се отглеждат в нашата био оранжерия в Щафорд, Германия

Качество без компромиси

Производството на висококачествени хомеопатични лекарства започва в „дома ни“ – нашата био оранжерия в Щафорд. Повечето лечебни растения, които обработваме, се отглеждат тук при биологично оптимални условия.
В Щафорд растат стотици видове от цял ​​свят. За отглеждането им не се използват никакви химически торове, инсектициди, пестициди и хербициди, за да се развиват нашите лечебни растения в екологична система на саморегулиране.
Природата е нашият учител: знаем точно кога да използваме дадено растение, за да разгърне то цялата си лечебна сила. Горди сме от всички сертификати за екологично замеделие, които притежаваме. Често оранжерията в Щафорд е проверявана от външни експерти.
Училището на живота
Присъединете се към нас на виртуална обиколка в Щафорд. Всяко растение, което се развива тук, има свой собствен характер. Всяко се нуждае от различни условия, за да се разгърне оптимално – точно както в крайна сметка хората, които се възползват от природните лечебни свойства на различните активни съставки. Щафорд е като училище на живота. Ако условията са подходящи, силите на растението могат да се разгърнат.
Имаме същите високи изисквания не само към растенията, които произвеждаме сами, но и към тези, които се налага да си доставяме поради специфичния климат или начин на отглеждане.