Производство и качество

Качеството е наша първостепенна грижа

Основният фокусът на компанията е отличното качество на лекарствата, които произвеждаме. Те са в строго съответствие с разпоредбите на Немската хомеопатична фармакопея (HAB) линк.

Прецизни сме от самото начало

Във всеки етап на нашето производство правим физическохимични тестове, за да гарантираме качеството на нашите продукти. Първо проверяваме суровините за нашите хомеопатични лекарства, като следим за тяхната чистота и това да бъдат преработени в най-подходящия момент, така че да дадат изцяло лечебните си свойства за нашите потребители. Всичко в нашия производствен процес е сертифицирано и отговаря на най-високите стандарти за добра производствена практика (GMP).

Във всеки един етап стриктно се ръководим от указанията на Немската хомеопатична фармакопея (HAB) линк.

Как се приготвят нашите хомеопатични лекарства?

Първата стъпка е приготвянето на изходящата субстанция. Тя може да бъде течен еквивалент (майчина тинктура) или суха субстанция, която се стрива и се размесва с носител (процесът се нарича тритурация). Следват стъпките по разреждането и динамизирането, т.е. потенцирането на лекарството. Динамизирането (сукусирането) представлява енергично, повтарящо се разтръскване на разтвора на ръка с почукване в твърда повърхност.

Ние изцяло сме запазили производствения процес от времето на Ханеман и спрямо традицията, завещана ни от д-р Вилмар Швабе. Така че в DHU потенцирането (разреждането на лекарствата) става само на ръка.

Независимо дали са под формата на разтвори, глобули, таблетки, мехлеми или ампули – никое от нашите хомеопатични лекарства не напуска компания, без да бъде тествано за качество по време на производството и след края му.