Какво са глобулите?

Глобулите – нежните лекарства

Глобулите (гранулите) се произвеждат по точно определена технология, като първата стъпка е приготвянето им от тръстикова захар (захароза) без да се използват никакви помощни вещества. Като втора стъпка те се накапват/импрегнират  с хомеопатичното вещество и следва завъртането им в специални центруфуги, така че активната субстанция се разпределя по всяка една от тях напълно равномерно.

Изборът на подходящото лекарство

При подбора на лекарството се следва приниципа на подобието. Основоположникът на хомеопатията д-р Самуел Ханеман формулира фразата “Similia similibus curentur”, която се превежда като „Подобно се лекува с  подобно”. Този принцип е в основата на хомеопатията и показва идеята, че една субстанция, която причинява определени симптоми, приета от здрав човек, е в състояние да излекува тези симптоми, приета от пациента.

Индивидуалният подход в хомеопатията

Глобулите на Немския хомеопатичен съюз

Глобулите на Немския хомеопатичен съюз

Хомеопатията не е просто медицина, която лекува симптомите. Тя може да регулира и промени емоционалната сензитивност и навиците на пациентите. Ето защо оплакващите се от едни и същи симптоми почти винаги ще получат различни лекарства, тъй като се взима предвид тяхната личност. Относно честите общи симптоми като температура, болки, отпадналост и др. можете да се справите и сами, или с помощта на фармацевт. При задълбочаване на проблема потърсете вашия лекар хомеопат.