Колко глобули са необходими?

Ако нямате препоръка от специалист, следвайте инструкциите на опаковката. Ето и допълнителна

Дозировката е индивидуална за всеки пациент

Дозировката е индивидуална за всеки пациент

информация, за да се ориентирате.

Дозировка за възрастни

Хомеопатични лекарства в ниска потенция D6:
За остри симптоми по 5 глобули на всеки час, докато настъпи подобрение, но не повече от 6-7 пъти на ден. След подобрение по 5 глобули 3 пъти на ден.

Хомеопатичните лекарства в средна потенция D12-D30: За остри симптоми по 5 глобули на всеки 2 часа, докато настъпи подобрение, но не повече от 3-4 пъти на ден. След подобрение по 5 глобули 2 пъти на ден.

Хомеопатични лекарства във висока потенция D1000 се използват след консултация с лекар хомеопат. Така че дозата е спрямо индивидуалните нужди на пациента. При необходимост от самолечение се препоръчва еднократен прием по 5 гранули на ден.

  • Дозирова за деца
  • Бебетата и малките даца получават 1/3 от дозата за възрастни.
  • Децата до 6 години – ½ от дозата.

Децата между 6 и 12 години по 2/3 от дозата за възрастни.

Съвет: За децата глобулите са най-удобната форма. Само при най-малките ги разтваряйте във вода.

 

Кога да става приемът?

Приемайте ги поне 20 минути преди хранене, тъй като те трябва да преминат през лигавицата на устната кухина, за да постъпят в кръвообръщението, тоест лигавицата трябва да бъде чиста. Оставете ги бавно да се разтворят в устата ви и едва тогава преглътнете.

 

За какво още да внимавате?

По време на лечението не използвайте етерични масла от камфор, лайка или мента (често се съдържат в пастата за зъби), защото те могат да повлияят на лечението. Такова голямо влияние нямат чаят, кафето и газираните напитки с кофеин, шоколадът, но и с тях не бива да се прекалява.

Информация за диабетици

Хомеопатичните лекарства няма причина да не бъдат използвани от диабетици. Глобулите съдържат захароза. Ето как да изчислите хлебните единици, като се вижда, че по никакъв начин не може да бъде надхвърлен препоръчителния дневен прием, подходящ за диабетици.

Една хлебна единица (ХЕ) е  равна на 12 г карбохидрати.

  • 1 глобула има 00069 ХЕ, тоест 1450 глобули отговарят на 1 ХЕ.
  • 1 глобула съдържа0082 г карбохидрати.
  • 1 глобула отговаря на 0,034 ккал.