Глобули за жени

За да се ориентирате бързо кое лекарство трябва при спешен случай, три критерия за важни:

Изцяло женски

Изцяло женски

 

  • В коя част на тялото са симптомите?
  • Какви са – режещи, тъпи, пробождащи, горящи и др.
  • Какво подобрява оплакванията – това са така наречените модалности в хомеопатията (топло, студено, влага и т.н.).

 

 

 

Cimicifuga – използва се за облекчаване на състояния по време на менопаузата като потене, главоболие, раздразнителност, депресия, топли вълни. Както и за проблеми с цикъла, главоболие по време на цикъл и др. Симптомите се влошават при студено време и при вълнение, подобряват се при топлина.

Lachesis – използва се по време на менопаузата, при разширени вени, хемороиди, язви, главоболие и др. Симптомите се влошават от топлината по време на сън. Подобряват се по време на цикъл и на свеж въздух.

Pulsatilla – използва се при болки с внезапна поява и внезапно изчезване, при напрежение в гърдите преди цикъл, закъсняваща и слаба менструация. Симптомите се влошават при топлина, преди и след цикъл, вечер и след прием на мазни храни. Подобряват се от комфортни места, свеж въздух и раздвижване навън.

Sepia – използва се при вагинални гъбички, фригидност, топли вълни по време на менопаузата, гадене по време на бременност и др. Симптомите се влошават по време на менструация, полов акт и при студ, подобряват се от упраженения, танци и свеж въздух.

 

<< Обратно към статията