Активиране на самооздравителните сили

Състоянието на тялото е доказателство за точното лекарство

Състоянието на тялото е доказателство за точното лекарство

Възможността е буквално във вашите ръце – да изберете самолечението в дадени ситуации. За да използвате хомеопатични медикаменти в ниски потенции, не се нуждаете от специални познания. Най-често използваните лекарства имат ясни показания и бързо действие. Повече за тях, можете да научите тук.

Наблюдение и препоръки

По време на лечебния процес в хомеопатията е важно да се самонаблюдавате. Водете си записки, обсъдете състоянията, през които преминавате с вашия лекар. Постепенно той ще ви даде насоки за какво да следите и как да реагирате. Действително хомеопатичната терапия е танц за двама, особено ако говорим за лечение на хронични заболявания и емоционални травми, които дълго време сте преживявали. Общуването с вашия лекар хомеопат ще ви даде действително нова насока как да бъдете мениджър на собственото си здраве. Така че на даден етап, ще сте напълно в състояние да разграничавате ситуациите кога можете да се справите сами и кога имате нужда от специализирана помощ. Пътешествието е дълго, но добрите резултати, особено в посока засилване на имунната система, ще ви дадат сили и енергия да продължите напред. Не забравяйте, че вече има и много образователни лекции за хомеопатия, които можете да посетите и да зададете вашите въпроси. (линк към графика с мероприятия)

За какво да се наблюдавам?

Когато трябва да прецените кое лекарство да приемете внимателно си отговорете на следните въпроси:

  • Локализаране на симптомите: Къде има болка или дискомфорт – зъбите, главата, краката…
  • Вида и силата на оплакванията: Какви са например болките – промушващи, режещи, променящи мястото си, тъпа болка и т.н.
  • Какво е довело до състоянието ви: Например инцидент, влага, студ, топлина.
  • Обстоятелствата, които подобряват или влошават състоянието ви – чист въздух, да останете насаме и т.н.

Граници на самолечението

Има ли ограничения при самолечението? Да, ако силна болка или висока температура не се повлияват в рамките на 48 часа, задължително е да се обърнете към вашия личен лекар или хомеопат. Същото се отнася и ако ваш хроничен проблем се влошава, не чакайте повече от 2-3 дни.

При някои заболявания ефектът на дадени лекарства може да не е вече толкова добър, защото нуждите на организма са се променили. Тогава посъветвайте се с вашия хомеопат.  Обикновено при децата подобрението настъпва бързо, така че можете да разберете дали самолечението, което сте избрали е правилното. Дръжте в течение вашия педиатър или хомеопат как се развиват нещата.