FAQ

За лекарствата на Немския хомеопатичен съюз се използват глобули, които се произвеждат от захароза (млечна захар) и не съдържат никакви други помощни вещества. Други лекарствени форми са таблетките  и разтворите, като всички се произвеждат съгласно правилата на Немската хомеопатична фармакопея.
Да, в Немския хомеопатичен съюз една част от изходните материали се отглеждат в нашата собствена плантация, която се намира в Щафорд, на 15 км от завода. Това е зона сертифицирана по най-високите стандарти за биопроизводство, където използването на инсектициди и пестици е абсолютно забранено. На тази територия се грижим за биоразнообразието и естествените процеси в природата. Затова тук живеят и много насекоми, птици и животни, които осигуряват най-добрата среда за растенията. 
Имаме и високи, и ниски потенции, но в България нашите потребители ще могат да намерят лекарства съответно в потенции D6, D12, D30, D1000.
Съдържат се около 1200 глобули.
Не, можете да ги намерите само в шишета от 10 г.
В Немския хомеопатичен съюз следваме указанията на Ханеман и Немската фармацевтична фармакопея и произвеждаме лекарствата, тоест потенцираме ги на ръка. 
Ако нямате препоръка от лекар, следвайте тези съвети.

Дозировка за възрастни:
– Ако вашето лекарство е в потенции D6, D10, D12, при остри симптоми се приемат по 1 доза (5-10 глобули) до 6 пъти на ден.
– Ако вашето лекарство е в потенция D30, се приемат по 1 доза (5-10 глобули) 1-2 пъти на ден.
– Ако вашето лекарство е в потенция D1000, дозировката му се определя от лекар хомеопат.

Зависи от потенцията и проблема, но е добре лечението да не се спира рязко и да продължи около 10 дни след облекчаването на симптомите.
Ако симптомите са влошават и нямат подобрение за 3-4 дни, въпреки лекарството, задължително се свържете с лекар или фармацевт.
Потенцията зависи от чувствителността на пациента и заболяването. За самолечение може да използвате лекарствата в потенция от D6 и D30, а тези в потенция D1000 могат да се приемат само след преглед и препоръка на лекар хомеопат.
Добре е да избягвате приема на стимуланти като кафе, черен чай, етерични масла (съдържат се в някои лекарства), мента (внимавайте с пастата за зъби) непосредствено преди и след приема на лекарствата. Няма точни данни, но все пак бъдете предпазливи с битовата радиация около лекарствата, дръжте ги далече от мобилните телефони, радио,  микровълнови печки. Изследванията на рентген и други трябва да имат интервал поне 1 час от приема на лекарствата. 
За хомеопатичните капки се използва алкохол с различна концентрация според Немската хомеопатична фармакопея. Алкохолът е помощно вещество и е в много малко количество,  абсолютно безопасно за здравето. Доза от 5 капки съдържа 0,05 г алкохол до 0,1 г алкохол. За сравнение литър портокалов сок съдържа 0,2 г алкохол, цял обелен банан около 100 г съдържа 0,6 г алкохол. Като алтернатива за използването на капките са глобулите (захароза) и таблетките (лактоза).
Не, в тях няма никакъв алкохол. Действително се импрегнират с алкохолен разтвор, но в процеса на производство и сушенето им, той напълно се изпарява.
Таблетките са на основата на лактоза (млечна захар), а глобулите на захароза (тръстикова захар). 1 таблетка има 0,021 ХЕ, тоест 48 таблетки са равни на 1,025 ккал. 1 глобула съдържа 0,00069 ХЕ, тоест 1450 глобули отговарят на 1 ХЕ. 1 глобула съдържа 0,0082 г карбохидрати и отговаря на 0,034 ккал.
Хомеопатичните медикаменти са с много добра поносимост и профил на безопасност. Възможно е все пак да възникнат нежелани реакции заради непоносимост към някои от помощните съставки. Ако това стане, свържете се с нас на…
В началото на терпията се активират различни механизми в тялото и е възможно да има леко влошаване на симптомите или т. нар. лечебна криза. Обикновено това е знак, че е избрано правилното лекарство и отминава за няколко дни. Ако след този период няма трайно подобрение, обърнете се отново към вашия лекар хомеопат за спиране на лечението или смяна на лекарството.
Това не е доказано и няма смисъл да се притеснявате и да слагате хомеопатичните лекарства в специални чанти за протекция от радиацията.
Всички лекарства на Немския хомеопатичен съюз се продават в аптеките без рецепта.
Хомеопатичните лекарства покриват широк кръг от симптоми и оплаквания и трябва да се използват индивидуално спрямо нуждите на конкретния пациент. Поради тази причина за разлика от комплексните хомеопатични препарати и алопатичните медикаменти нямат конкретни показания. Затова те са регистрирани като хомеопатични средства без специфични терапевтични показания.
Това са препарати, произведени от патологичен продукт на дадена болест. Тоест изходният материал преди потенцирането съдържа патогени, инфекциозни причинители, заразени органи и тъкани от животни или хора.