Възпалено гърло

Хомеопатия при болки в гърлото

Хомеопатичните лекарства в D-разреждания на Немския хомеопатичен съюз имат меко регулиращо въздействие върху организма и бърз ефект. Особено подходящи са и за лечението на деца, на бременни и кърмачки, тъй като са лесни за приложение и без никакъв риск от евентуални странични реакции.

 

 

Mercurius solubilis D12 – препоръчва се при възпаление на сливиците с налепи, гноен тонзилит. Характерни симптоми са подутите лимфни възли на шията, обилно слюноотделяне, обложен език (може да се наблюдават отпечатъци от зъбите по езика), много лош дъх от устата, лепкаво (нощно) изпотяване.

Belladonna D6 при силно зачервено гърло със сухота и типичната висока температура. Оплакванията се подобряват от топли напитки, топли компреси. Болният изпитва силни болки при преглъщане.

Apis mellifica D6 – помага при фарингит или тонзилит с подути сливици, чувство за горещина и пробождаща болка в гърлото. Характерно е, че оплакванията се облекчават при прием на студени напитки.

Phytolacca D6 – болката от възпаленото гърло и сливици се разпространява към ушите. Налице са сиво-бели налепи по сливиците.

Монопрепаратите на Немския хомеопатичен съюз могат да се вземат начесто (през 1 час, до 6 пъти дневно) в най-ниските потенции – D6, D10, D12. В по-високи разреждания – D30, приемът е един-два пъти дневно. Високите разреждания – D1000, се назначават само от терапевт.

 

berger-mirko

Съветите за лечение с хомеопатичните монопрепарати на Немския хомеопатичен съюз са предоставени от д-р Мирко Бергер, специалист по обща медицина, анестезиология и хомеопатия от Хамбург, Германия. Д-р Бергер проведе специализиран семинар по хомеопатия на VI-та научно-практическа конференция по Шуслерова терапия и хомеопатия в София.