На път

Хомеопатична аптечка за пътуване

 

Ваканция, пътуване до красиви, непознати места и срещи с интересни хора… Кой от нас не мечтае да преживее приключение? И колко пъти ни се е случвало мечтаното пътешествие да се провали заради коварен вирус, който ни поваля на легло в разгара на веселбата…

Вместо да стискате палци да не ви сполетят неприятни изненади, можете да си осигурите спокойно пътуване с помощта на малка, но ефективна аптечка с подбрани хомеопатични средства. Подходящи са за цялото семейство, особено в случаи, в които нямате бърз достъп до лекарска помощ. При травма, навяхване, слънчево изгаряне или ухапване от насекомо използвайте хомеопатия и ще се убедите в бързото й действие. Същото се отнася и за остри състояния като настинки и грип, стомашно-чревни проблеми, главоболие и др.

Защо хомеопатичната аптечка е толкова удобна за път? Лекарствата са лесни за употреба, щадящи организма и без никакви странични ефекти. Безопасни са дори за бременни, бебета, а също и за вашите домашни любимци. Могат спокойно да се използват и като допълнително лечение, съпътстващо конвенционалното, при по-сериозни спешни ситуации. И не на последно място имат предимството да се предлагат в малки опаковки и на разумни цени.

При стомашно-чревни проблеми

Кой иска да прекара повече време, измъчен в тоалетната, отколкото навън под слънчевите лъчи в търсене на приключения? Болки и спазми в корема, повръщане или водниста диария, често придружени от силна отпадналост за 2-3 дни, могат да съсипят ваканцията на всеки. Как да я спасите? Изберете подходящото за вас лекарство спрямо симптомите ви:

Окубака D6 – произвежда се от кората на африканско дърво, съдържаща субстанции, които влияят антибактериално и противовъзпалително върху целия храносмилателен тракт. Повлиява множество симптоми: лошо храносмилане, киселини, гадене, повръщане и метеоризъм с разстройство или запек поради непоносимост към хранителни вещества или развалена храна. Болният се оплаква от липса на апетит, слабост и умора. Окубака D6 може да се взема и профилактично преди предстоящи пътувания. Лекарството се препоръчва при диария вследствие на консумация на непознати храни (например при пътуване до екзотични дестинации), а също и като помощ за храносмилането след преяждане.

Арсеникум албум D12 –подходящ при остри гастро-ентерити (при вирусни инфекции), с парене в стомаха, остри, стрелкащи болки, влошаващи се от пиене на студена вода; киселини; обилно повръщане с крайно изтощение. Много ефективно средство за лечение на хранителни интоксикации след консумация на развалено месо, колбаси или морски дарове; с диария с тъмни, воднисти изпражнения, които са силно дразнещи; повръщане.

При травми, натъртване, синини

Арника Монтана D6 – ако някога сте се лекували с хомеопатия, със сигурност сте запознати с този чудесен медикамент. Помощник №1 за всякакъв вид травми, наранявания, кървене от малки рани, разтежение и болки в мускулите при контузии, за по-бързо зарастване на рани. Много подходящо лекарство за активни деца, които често се сдобиват с болезнени натъртвания, синини и цицини. Дайте Арника D6 възможно най-скоро след инцидента, начесто през 15-30 мин., заедно със студен компрес на травмираното място и другите нужни мерки за първа помощ. Така ще предотвратите появата на отоци и ще редуцирате посиняването. Има и обезболяващо действие.

При ужилване от насекомо

Апис Мелифика D30

Хомеопатично средство за първа помощ при ужилвания, ухапвания от насекоми и алергични реакции. Препоръчва се при следните състояния и спешни ситуации:

  • При ужилвания от пчела, оса, стършел, комари и др. насекоми с розов, оточен обрив.
  • При слънчево изгаряне с розова, пареща кожа и подпухналост.
  • При слънчева алергия с розов, оточен обрив, като състоянието се подобрява при налагане на студени компреси.

Апис мелифика се използва при лечението на остри заболявания, които имат прилика с пчелното ужилване. Правилно използвано, лекарството намалява болката, отока, обрива и ускорява излекуването.

ВАЖНО! При алергични симптоми и във всички случаи на алергични обриви да НЕ се използват разреждания по-ниски от Апис мелифика D30! При хора, алергични към ухапвания от насекоми, приложението на Aпис не отменя нуждата от спешна лекарска консултация!

Ако след приложение на медикамента симптомите продължават или се засилват, трябва да се консултирате с лекар. Професионалната преценка на специалиста ще гарантира успешното ви лечение.

При висока температура, грип, главоболие

Беладона D6

Извоювала си е популярност, благодарение на ефективното си действие при внезапно начало на грип с висока температура (до 39-40 C), която обаче постоянно се променя (спада леко, покачва се и т.н.). Кожата на лицето е ярко зачервена, излъчва силна топлина и е изпотена. В контраст с главата, ръцете и краката са студени. Болният е отпуснат, сънлив, но не може да заспи. Очите му блестят, зениците са разширени, светлината го дразни.

Беладона се препоръчва също при главоболие с остро начало, като болката е мъчителна и пуслираща, лицето отново е зачервено. Болният се подобрява, когато си почива на легло в затъмнено помещение или постави студен компрес на главата си.

Този медикамент може да се използва и при слънчево изгаряне, но с аленочервена кожа. (при слънчево изгаряне с розова кожа се прилага Апис мелифика.)

При всички остри състояния, ако в рамките на 24 до 48 часа не настъпи подобрение, задължително потърсете лекарски съвет! Не забравяйте, че само консултацията с лекар хомеопат може да ви гарантира ефективност на лечението.